пʼятницю, 10 червня 2022 р.

Василю Шкляру - 71

           Сьогодні виповнюється 71 рік відомому українському сучасному письменнику, політичному діячу, лауреату багатьох літературних премій, автору понад десяти книг прози Василю Шкляру, який народився  10 червня 1951 року в селі Ганжалівка Лисянського району, що на Черкащині.  

Біографія письменника сповнена пригод майже таких, як і  на сторінках його шедеврів. Його книжки читають і за написаними ним історіями знімають художнє кіно. Шкляра називають «батьком українського бестселера», «містиком», «літературним велетнем», а про його роман ​«Залишенець. Чорний Ворон» чули усі, його читають солдати на фронті. За цей роман Шкляра нагородили Шевченківською премією, але він відмовився, і тоді його шанувальники самі зібрали йому «народну премію». Твори Золотого письменника України перекладено багатьма мовами світу і постійно перебувають у лідерах продажу.

        На абонементі відділу обслуговування Стрийської міської центральної бібліотеки оформлена літературна палітра Василя Шкляра «Батько українського бестселера». Кожна книжка автора – унікальна, і з першої сторінки захопить усіх, хто візьме її до рук. Тож завітайте до нашої бібліотеки та отримайте насолоду від прочитаного!


 

Немає коментарів:

Дописати коментар