середу, 9 грудня 2015 р.

Мистецька година "Ще не вмерла України... " - пісня, приречена на безсмертя"



До найбільших святинь будь-якого народу належить Гімн,  слова та музика якого змушують кожного з нас підніматися при перших акордах, з трепетом душі слухати ту мелодію, яка віднаходить найпотаємніші струни, кличе до високого і світлого.
Після всенародного референдуму 1 грудня 1991 року, який підтвердив волевиявлення народу Президія Верховної Ради України 16 січня 1992 р. затвердила музичну редакцію національного гімну України. В статті 20-й Конституції України зафіксовано: «Державний Гімн України – національний гімн на музику М. Вербицького». 6 березня 2003 року Верховна Рада ухвалила Закон «Про Державний Гімн України».
Сьогодні по всьому світу прославляють Україну і виконують урочистий гімн на 17 мовах світу.

У 9-х класах  ЗОШ №2 відбулася мистецька година "Ще не вмерла України... " - пісня, приречена на безсмертя" з нагоди 200-річчя від дня народження Михайла Вербицького, автора музики до Державного Гімну України.


Ім’я Михайла Вербицького - українського священика, композитора, диригента, громадського діяча, автора музики до Українського Державного Гімну «Ще не вмерла Україна» дороге українським людям, які цінують кращі культурні здобутки минулого. Його творчість мала особливо велике значення для демократичної культури західноукраїнських земель, що розвивалися в особливих і складних умовах.

Захід підготувала і провела заввідділом юнацтва ЦБ ім. М. Шашкевича Жанна Романівна Лейбик



Немає коментарів:

Дописати коментар