середу, 18 травня 2022 р.

19 травня - ДЕНЬ ВИШИВАНКИ

 Народе мій, краяни і краянки!

Плекаймо паросток зелений навесні,

Нехай цвітуть – не вицвітають вишиванки,

І стоголосно лине пісня по землі!      

                Шановні читачі, друзі, колеги! 

                                        Дорога Стрийська громадо! 

      Напередодні Всеукраїнського Дня Вишиванки, який ми, українці, відзначаємо у третій четвер травня, у Бібліовікні Стрийської міської центральної бібліотеки оформлено народознавчу виставку - вернісаж «Вишиванка – свято української душі», на якій представлені книги авторів про мистецтво вишивки, її значення у побуті та житті кожної людини. 

     Користуючись нагодою, прийміть найщиріші вітання з чудовим святом самобутньої, неповторної, барвистої української культури – з ДНЕМ ВИШИВАНКИ. Адже саме вона, ВИШИВАНКА, об’єднує усю Україну, сягає своїм корінням у сиву давнину і є  міцним оберегом для кожного. Народна вишивка – це мистецтво, яке постійно розвивається, народна традиція, яка не зникає, а набирає обертів, популярності, стає актуальною. Це світ фантазії, поетичне осмислення навколишньої природи, думки і почуття людини, що сягають давні звичаї наших предків.

    Тож у цей святковий і радісний день бажаємо Вам  миру і злагоди у Ваших домівках і серцях. Нехай різноманітні вишиванки майорять над світом барвами веселки, а український дух та Ваш патріотизм допомагає захищати Україну та робити її цілісною, успішною. Пам'ятайте, що МИ– УКРАЇНЦІ Й ЗМОЖЕМО ВСЕ!








Немає коментарів:

Дописати коментар