понеділок, 23 травня 2022 р.

Історико-патріотична виставка «Україна – країна нескорених» /до Дня Героїв/

             Ще у далекому 1938 році Провід Визвольного Підпілля затвердив дату проведення Свята Героїв – 23 травня. Це день, який встановлено на честь українських вояків-борців за волю України, передовсім лицарів Київської Русі, козаків Гетьманської Доби, Січових Стрільців та вояків Армії УНР, УПА та діячів ОУН.

Воно покликане відродити в українців героїчний дух минулих поколінь, вшанувати сьогоднішніх захисників, що боронять кожного з нас від поневолення рашистський окупантів для щасливого життя. Завдяки їхній жертовності ми можемо вільно дихати і ступати по рідній землі. Це свято у серці кожного українця, хто вважає себе причетним до становлення і розбудови Української держави. Адже відзначення Дня Героїв - це передусім свідчення твердої волі українського народу йти накресленим Героями шляхом до найвищої мети Незалежності, розквіту слави Ураїнської Вільної Самостійної Соборної Держави.

Щоб глибше осягнути велич подвигу в боротьбі за здобуття Незалежності України, розкрити умови, в яких проходила боротьба, пізнати життєвий шлях борців за волю України, провідників української нації, у Бібліовікні Стрийської міської  центральної бібліотеки ім. М. Шашкевича презентовано історико-патріотичну виставку «Україна – країна нескорених».

 


Немає коментарів:

Дописати коментар