понеділок, 6 квітня 2015 р.

"Всесвіт цікавих книжок"

Таку назву дістала виставка-рекомендація, яка організована на абонементіУкраїна – це особистості, які формують обличчя її історії. Серія книжок "Бібліотека української родини" дає змогу ближче познайомити читача з видатними постаттями нашого 
минулого



«Бібліотека української родини «Стозір’я» - це літературна серія, яка представляє науково-популярні нариси, що розповідають про найбільш відомих і знакових українців, які зіграли видатну роль в тисячолітній історії України.
Це представники різних галузей знань і діяльності: духовенство, державні діячі, військові, дипломати, правозахисники, архітектори і дизайнери, музиканти і художники, науковці тощо. У серії представлені імена легендарних Кия, Щека, Хорива і Либиді, гетьманів Петра Дорошенка та Івана Мазепи, поета, художника і громадського діяча Тараса Шевченка, історика і політичного діяча Михайла Грушевського, природознавця Володимира Вернадського, педагога Костянтина Ушинського, композитора Миколи Леонтовича, актора Івана Миколайчука, живописця і графіка Якова Гніздовського, видавця і поета Івана Малковича.
Надзвичайно цікавим і пізнавальним є ілюстративне супроводження видання, що знайомить читача не лише з героєм книги, але і з його оточенням та епохою.
Книги «Стозір’я» пропонують знайти відповіді на питання, які читач ставить перед собою щодня і не завжди знає на них відповідь. Вони вчать нас творити добро, відроджувати духовність, дарувати милосердя, відгукуватись на чужу біду, запалювати свічу надії...





Баран В. Д. Кий, Щек і Хорив, сестра їх Либідь та прокорені українського народу / В. Д. Баран. – К. : Атлант ЮЕмСі, 2007. – 63 с. – (Стозір`я. Б-ка української родини: Державні діячі. Дипломати. Військові діячі).

Нарис присвячено процесам формування українського народу, утворенню Київської держави та виникненню її столичного міста Києва. Його назва, а також назви київських урочищ та однієї з річок пов’язані за Літописом з полянським князем Києм, його братами Щеком і Хоривом та сестрою Либіддю. Розрахований на широке коло читачів.




Горинь Б. М. Олександр Архипенко / Б. М. Горинь. – К. : Атлант ЮЕмСі, 2007. – 63 с. – (Стозір`я. Б-ка української родини: Скульптори. Живописці. Графіки).

У нарисі висвітлено життєвий і творчий шлях українського скульптора, живописця і графіка світової слави Олександра Архипенка, застосування ним нових засобів пластичного виразу мало вирішальний вплив на подальший розвиток скульптури у багатьох країнах світу. Розрахований на широке коло читачів.







Дровозюк Л. М. Костянтин Дмитрович Ушинський: біля основ наукової педагогіки й народної школи / Л. М. Дровозюк. –  К. : Атлант ЮЕмСі, 2007. – 63 с. – (Стозір`я. Б-ка української родини: Педагоги. Психологи. Медики).

У нарисі розповідається про життя й науково-педагогічну діяльність видатного педагога другої пол. ХІХ ст. Костянтина Дмитровича Ушинського. Адресується широкому колу читачів і, зокрема, вчителям, студентам та учням.







Кратко М. І. Володимир Вернадський / М. І. Кратко. – К. : Атлант ЮЕмСі, 2007. – 63 с. – (Стозір`я. Б-ка української родини: Природознавці. Винахідники. Інженери).

Нарис про великого українського вченого академіка Володимира Вернадського, організатора й першого президента Української академії наук, автора вчення про біосферу і ноосферу, нині визнаного в усьому світі основою природоохоронної політики людства. Висвітлено основні етапи життя й діяльності вченого, популярно викладено його наукові ідеї. Розрахований на широке коло читачів.





Пиріг Р. Михайло Грушевський / Р. Пиріг. – К. : Атлант ЮЕмСі, 2007. – 63 с. – (Стозір`я. Б-ка української родини: Історики. Державні діячі.  Дипломати).

 У нарисі висвітлено життєвий шлях видатного українського вченого, державного й громадсько-політичного діяча Михайла Грушевського, показано його внесок у розвиток вітчизняної історіографії, національного державотворення, розкрито характерні риси цієї непересічної особистості. Для широкого кола читачів, усіх, хто цікавиться історією України, її визначними постатями.





 Чухліб, Т. В. Петро Дорошенко / Т. В. Чухліб. – К.: ТОВ «Атлант ЮЕмСі», 2007. – 63 с.: іл. – (Стозір’я. Б-ка укр. родини: Державні діячі. Дипломати. Військові діячі). – Рез. англ. – Бібліогр.: с. 61.
У нарисі розкривається життя та діяльність одного з визначних державних діячів другої половини ХУІІ ст., гетьмана України Петра Дорошенка (1665-1676 рр.) - політика, дипломата, полководця і благодійника, який прагнув об єднання всіх українських земель у єдиній державі. Перебуваючи в епіцентрі боротьби між Річчю Посполитою,Османською імперією та Московським царством, П.Дорошенко відстоював національні інтереси українського народу. Розрахований на широке коло читачів.

Немає коментарів:

Дописати коментар