четвер, 25 листопада 2021 р.

День пам"яті жертв Голодомору 32-33 рр.


            Щороку у четверту суботу листопада в Україні вшановують пам’ять мільйонів жертв голодоморів. У ХХ столітті українці пережили їх тричі: 1921 – 1923, 1932 – 1933 і 1946 – 1947 роках. Наймасштабніший із них був у 1932 – 1933 роках. Саме його нині називають геноцидом українського народу, здійсненим сталінським режимом. Жертвами цього Голодомору в Україні стали щонайменше 3,9 мільйона людей. Вшановуючи пам’ять невинно убієнних, у Бібліовікні Стрийської Центральної міської бібліотеки ім.М.Шашкевича оформлено книжкову виставку «Голгофа голодної смерті». На виставці представлені документальні книги та статті, спогади свідків тих жахливих подій, художньо-документальні видання відомих українських письменників.

      Час невблаганний. Місяці за місяцями, роки за роками відпливають у небуття. Тільки пам’ять назавжди залишається з нами. То ж пом’янемо сьогодні тих великомучеників нашої тяжкої історії – мільйони українських селян, жертв небаченого в історії людської цивілізації голодомору. Хай у кожному місті й селі, у кожній оселі, у кожній родині старий і малий 
схилить голову перед пам’яттю невинно убієнних голодом-геноцидом, уклінно припаде до їхніх могил, поставить свічку перед образом Божим. Хай ця хвилина увійде в наші серця тихою молитвою та  очистить наші душі від зла.



Немає коментарів:

Дописати коментар