пʼятниця, 19 листопада 2021 р.

Патріотична виставка "Україна - Незалежність, Гідність, Свобода" /до 8-ої річниці Дня Гідності та Свободи/

 Вони співали «Ще не вмерла…» і вмирали
Земля тремтіла, під ногами ж – твердь…
Їм янголи обличчя прикривали…
А ті під вибухи гранат ішли на смерть…

         «Історія України написана не чорнилом, а кров»ю». Хто з нас міг би подумати , що вшановуючи  пам’ять Героїв різних історичних епох: Героїв Крут, Голодомору 32-33 рр., Бабиного Яру, ОУН – УПА, у ХХІ ст. ми станемо свідками, учасниками, жертвами схожих подій.

        21 листопада вся Україна відзначення День Гідності та Свободи на честь початку двох революцій: Помаранчевої революції (2004 року) та Революції Гідності (2013 року), подій в історії сучасної України, які змінили життя та долю українського народу.

         В ті буремні роки, там, на Майдані відродилася українська нація – Гімн набув нового звучання, а кольори національного стягу, ніколи не були такими символічними, як на невинній крові Героїв Небесної Сотні.

         З нагоди вшанування тих, хто віддав життя за Незалежність там, на Грушевського та Інститутській, хто назавжди залишився Ангелами легкокрилими, вічними, у Бібліовікні Стрийської центральної міської бібліотеки ім.М.Шашкевича оформлено книжкову патріотичну виставку «Україна – незалежність, гідність, свобода». На виставці представлені книги сучасних авторів Марії Матіос, Андрія Куркова, Братів Капранових, Михайла Золотухи, Михайла Вітер, Миколи Голомши, Наталії Гук та ін., які з болем в серці та любов’ю до України виклали на папері події двох революцій, присвятили їм легенди, пісні, романи, історичні нариси.

         Герої не вмирають! Вони тут, з нами на Землі! Лише тихенько – тихенько сплять. Спалахнуть зорями і тримають в своїх обіймах небо!!!





Немає коментарів:

Дописати коментар