понеділок, 8 листопада 2021 р.

9 листопада - День Української мови та писемності


«Жодна нація не вмирає від інфаркту.Спочатку їй відбирає мову» /Ліна Костенко/ - і це справді так. Судилася українській мові терниста доля. Вона, як і Україна, дивиться в душу кожного з нас  очима рідної мами, батьківським словом промовляє до нашого серця. Корені української мови проросли з найдавніших діалектів праслов’янських племен, рясними пагонами розвинулися в часи Давньоруської держави. Древнє слово квітами – перлами розцвітало у найдавніших памятках культури Київської Русі, у полемічних творах, у красному письменстві різних часів.

Мова – це душа мільйонів українців, загартована історією і відточена творчістю найталановитіших письменників. Вона звучала і у творах Нестора Літописця, «Слові о полку Ігоревім», «Посланні Володимира Мономаха» та ін.

З нагоди відзначення Дня української мови та писемності, яке ми відзначаємо 9 листопада,  у БІБЛІОВІКНІ Стрийської міської центральної бібліотеки ім.М.Шашкевича оформлено книжкову виставку – респект «З рідним словом ми – український народ».

Користуючись нагодою, хочемо привітати Вас, дорогі українці, з цим величним святом, святом національного духу, святом української мови, яка створює індивідуальне країни і нації. Бажаємо усім любові, щастя, взаємного розуміння і допомоги, а материнське Слово нехай  буде для Всіх оберегом та духовним джерелом життя.






Немає коментарів:

Дописати коментар